10 mielenkiintoista blogia aiheena yrityskulttuuri

Kun romaanit ja värityskirjat alkavat tympimään kesälomalla, käy tämän blogin kimppuun. Tässä artikkelissa esittelemme satunnaisessa järjestyksessä kymmenen mielenkiintoista materiaalia sisältävää blogia, joiden aihepiirit liikkuvat yrityskulttuurin, henkilöstöjohtamisen, yrityksen arvojen, rekrytoinnin ja työtyyväisyyden teemoissa. Lisää blogivinkkejä voit jättää kommenteissa.

1. Susanna Rantanen – Emine-blogi

Emine-blogi on erittäin monipuolinen, mutta erityisesti toimitusjohtaja Susanna Rantanen on tuottanut siellä ajatuksiaan ja osaamistaan tekstiksi asti. Rantanen kuvaa itseään kulttuuriperustaisen rekrytoinnin tuntijaksi. Rantasen toinen start-up -yritys Heebo Oy keskittyy myös rekrytointiprosessien kehittämiseen. Heebon blogista löytyy lisää Rantasen mietteitä. Susanna Rantasta ei voi ohittaa, jos arvopohjainen rekrytointi ja yrityskulttuurin merkitys rekrytoinnissa kiinnostaa.

2. Aki Ahlroth – Järkytä avoimuudella -blogi

Aki Ahlroth toimii nopeasti kasvavan IT-alan pörssiyhtiö Siili Solutions Oy:n kulttuuri- ja henkilöstöjohtajana. Hänen blogipostauksensa kiinnostavat ja järkyttävät avoimuudellaan. Hän on kulkenut nykyiselle tontilleen pitkän polun ja valistaa lukijoitaan monista eri näkökulmista ammentaen esimerkkejä työuraltaan.

Ahlroth kertoo vinkkejä työkulttuurin kehittämiseen sekä motivoivaan ja tulokselliseen johtamiseen, jonka perustana ovat hänen mukaansa avoimuus ja luottamuksen synnyttäminen.

3. Johanna Pystynen – Vincitin blogi

Johanna Pystynen toimii Vincit Oy:n henkilöstöjohtajana. Hänen vastuullaan on työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen sekä yrityskulttuurin kehittäminen. Vincit Oy on valittu kahdesti peräkkäin (2014 & 2015) Suomessa vuoden työpaikaksi (Great Place To Work), joten organisaatiossa tehdään monia asioita poikkeuksellisen hienosti. Vincitin johtamiskulttuuria ja työtyytyväisyyttä kannattaa seurata, kuten toimitusjohtaja Mikko  Kuitusen tempauksia.

4. Prominda Oy, blogi

Prominda haluaa tuottaa parempaa työelämää uudistamalla työkulttuuria Lean-menetelmiin perustuvalla koulutuksella. Työtyytyväisyys ja työkulttuuri ovat vahvasti läsnä heidänkin blogijulkaisuissaan. Jos et vielä tiedä, mitä Lean on, niin tutustu nyt.

5. Panu Luukka – Naqun blogi

Panu Luukan vuosien kokemus johtamisesta ja HR:stä näkyy ja tuntuu hänen ajatuksissaan Naqu-yrityskulttuurin muotoilutoimiston blogissa. Hänen mielestään yrityskulttuuri voi olla organisaation keskeisin kilpailutekijä tai sen menestyksen suurin este. Luukka nakuilee teksteissään tuottavaan työelämään liittyvien teemojen ympärillä. Ehdottomasti lukemisen arvoinen.

6. Jyri Paavilainen – Parempi tarina -blogi

Jyri Paavilainen haluaa tehdä maailmasta paremman paikan. Paremman tarinan kirjoittajana Paavilainen kyseenalaistaa nykyisiä toimintatapoja ja haluaa auttaa ihmisiä ja yrityksiä löytämään intohimoa ja merkitystä työlleen. Katso blogista vinkkejä, kuinka se tehdään.

7. Celectus Oy, blogi

Tuloksen tekeminen on yritysmaailmassa työllistämisen perusta. Tulosta taasen on vaikeaa kasvattaa ilman myyntiä ja myynti toimii paremmin, kun osaa myydä. Vaikka Celectuksen blogi on luonnollisesti myyntipainotteinen, niin teksteissä on johtamis- ja esimiestyöhön laadukkaita neuvoja ja työkulttuuriin liittyviä vivahteita. Vain myynti tuo rahaa taloon. Celectus kertoo blogissan kuinka yrityskulttuuri ja työtyytyväisyys voivat parantaa myyntitulosta.

8. ZEF Oy, blogi

ZEF keskittyy tiedolla johtamiseen ja tuottaa asiakkailleen ohjelmistoja, joilla kehitetään päätöksentekoa organisaatiossa. ZEF raivasi tiensä toiseksi (2015) kilpailussa tittelistä vuoden työpaikaksi (Great Place To Work). Ohjelmistojen lisäksi tarvitaan kuitenkin oikeanlainen organisaatiokulttuuri, jotta mikään voi toimia. ZEF:n blogista löytyy monipuolisia vinkkejä yrityskulttuurin kehittämiseen.

9. Sami Honkosen blogi

Menestyksekkään Reaktorin johtajana Sami Honkonen on näköalapaikalla tekemässä ja kokemassa, miten luova teknologiayritys kasvaa isoksi ja, miten yritys toimii yhdessä muiden isojen kanssa. Honkonen jakaa blogissaan vinkkejä englanniksi työkulttuurin ja käytäntöjen kehittämiseksi.  Tästä voi vinkata kansainväliselle kaverillekin!

10. School of Herring

Johtamisen kehittäminen on vahvasti läsnä School of Herringin postauksissa. Start-up yritysten Mekkana pidetty Piilaakso on mielenkiintoinen lokaatio pohdiskella johtamis- ja yrityskulttuurin kehitystä. Tästä blogista saa siis vinkkejä vähän kauempaa.

Mitä blogeja ansaitsee päästä listallemme? Jätä linkkivinkki kommenteissa, kiitos!

 • http://jaanmurtajat.blogspot.fi/ Karla N.

  Hyvä vinkkilista, kiitos! Vuorovaikutuksesta runsaasti lukemista on myös Jäänmurtajat-blogissa: http://jaanmurtajat.blogspot.fi/p/blog-page_25.html

 • geraud

  Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.

  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto

  Jumala siunatkoon teitä.

 • geraud

  Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.

  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto

  Jumala siunatkoon teitä….

 • MARIO

  Moi
  Jälkeen monia päästöt tietueen pankkien minulla oli minun lainaa € 50000 integroitu nainen nimeltä Alexandra Mercier 72 h. Aluksi en uskonut mutta uteliaisuuteni työnsi minut kokeillut mutta lopuksi olen voinut saada lainaa, että saan tästä umpikujasta, jossa asuin. Olen vain tämän osan, ilmoititte, että nyt tiedät kuka puhua kun olet hädässä, hänen sähköpostiosoite on: mercier.alexandra1200@gmail.com
  Yhteyttä – jos on tarve. Jaa tämä viesti